perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pulsupäivitys 2.0.5





Päässä soi elokuvista tuttu jännitysmusiikki, kun kiipeän metsään: DIDIDIDDDIDIDIIDDDIDI! Mun elämä on juuri nyt, tässä ja nyt. Ei mitään mistä kirjoittaisin. On mielipiteitä, mutta en halua aina avautua. Vaalitkin tulee ja äänestää meinaan. Ei kirjoiteta siitäkään. On tapahtuamiakin, mutta en niitä halua jakaa tällä kertaa. DIDIDIDI. Jännitysmusiikkia, kun tunnelma tiivistyy. Jännin asia pitkään aikaan on Pulsu. Päivitetään Pulsun elämysmaan tilanne.


Ei se maailma toimi niin, että metsään puut mätänemään jätetään. Hyvä siis, että joku niistä löytyy ilon. Katsokaa mitä edistystä viime kerrasta. DIDIDI!

Pulsun pesäkin löytyi. Melkoinen puska tuolla alla.

Jätetään Pulsu rauhaan ja mennään sittenkin pieneen avautumiseen. Oon tässä miettinyt erilaisia sanontoja sekä yhdyssanoja, kun sitten (dididi lisää jännitysmusiikkia) löysin aivan huikean suomen kielen satiirin NYT:n koluminista täältä. Tuossa tekstissä on pätkän vertaa järkeä! Olen valmis julistamaan yhdyssanataidottomuuden yhdeksi lukihäiriön merkiksi. Minäkään en osaa niitä täydellisesti, mutta en tuotakkaan tekstiä ammatikseni. Nykyään Facebookin avatessa törmää yhteen tai kahteen virheeseen joka kerta. Nykyään en mene enää lounaalle ravintolaan, jossa ruokalistassa on yhdyssanavirhe. Höyry nakit, kaali laatikko tai punajuuri peruna muusi ei mene alas, kun jo ruokalistaa lukiesssa tulee edellinen ruoka ylös.Tai miltä kuulostaa, kun yksi maan johtavista fitnessbloggaajista mainostaa itseään keikkajuontajana näin: "kokemusta löytyy aina festari juonnoista gaalatilaisuuksiin ja messu promoista jääkiekon MM-kisoihin."?

Elä tulkitse tätä nyt niin, että pidän heitä huonoina ihmisinä. Ei ole huono kokki tämä eikä varmasti huono juontajakaan tämä toinen. Kysynkin tässä sitä, että miksi antaa muille yrittäjille etumatkaa tämänkään vertaa? Mikset pyydä jotain toista henkilöä tarkastamaan tuottamasi tekstin, kun se liittyy ammattiisi? Tai käytä edes asiantuntijaamme Googlea? Ei tuloksia hakusanoilla "messu promoottori". Ei mua haittaa jos joku raiskaa yhdyssanan kertoessaan jostain elokuvasta. Se korkeintaan puistattaa. En vain ymmärrä sitä, että ei kunnioiteta virallista kieltä. Minkä kuvan annat myydessäsi itseäsi tai palveluksiasi. Miksi antaa tuumakin periksi? Olen moksiskin tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti