keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Piiri pieni pyörii, Nipsu siinä hyörii

Piiri pieni pyörii, Nipsu pyörii myös!

Tässä eräänä aurinkoisena maanantaina päätettiin kuvailla mannekiinia eri temppujen kimpussa. Nämä on kaikki opittu aikoja sitten, mutta kyllä Nipsu vieläkin on oppimiskykyinen vekara. Tämä Pyöri-temppu tuli opittua, kun koira oli liian laiska kierimään eli pyörähti ympäri seisaaltaan. Alla hieman kierimistä. Ihan pentuna opittiin ensimmäisenä istumaan ja samantien myös olemaan maassa. Siinä makoillessa oli helppo namin kanssa kieräyttää koira ympäri ja liittää siihen vain oikea sana.

Kuoleminen, tuo monen pelon aihe, on Nipsun tempuista ehkä näyttävin. Samalla myös se, jossa koira useimmin lintsaa. Usein löydänkin pää pystyssä kuolleita tai häntää heiluttavia ruumita, kun oikein etsin. Siispä tähän kuuluu jatkokomento, että kuole kunnolla. Raakaa menoa! Tämä opittiin maahanmenon jälkeen, kun tuuppasin koiran kyljelleen ja namitin. Mukaan sana ja pikku hiljaa palkinto saatiin vasta tietyssä asennossa tietyn ajan päästä.

Joskus ennen koiralla oli myös kärsivällisyyttä, mutta iän myötä täällä mennään ja paiskitaan namia naamaan. Tämä opeteltiin pistämällä nami kuonon päälle ja pitämällä sormea nokassa kiinni. Sitten vaan luvalla sai syödä namin. Sitten vähän kerrallaan pidennetään luvan saantiaikaa, jotta kärsivällisyys kasvaa. Koira itse päätti leijua tässä tempussa heti alusta asti heittämällä namin ilmaan ja syömään sen ilmasta.
Tässä viimeisessä videossa on koko sekamelska kaikessa kauneudessaan. On heiheitä, läpsyä ja tassunantoakin. Puretaan siinä vähän naminsaannin viipymisen aiheuttamaa turhautumaakin komentamalla mun kättä. Etutassut on ollut Nipsun temppukaluina aina, joten niille on helppoa keksiä lisää temppuja. Osataan antaa kumpaakin tassua, antaa läpy molemmilta puolilta, vilkuttaa kivasti myös. Lisäksi palloa pelataan vain tassulla, kirjahyllyn laatikoita törkitään tassulla syvemmälle ja vessan ovikin suljetaan tassulla. Kaikkein vaikenta tuntuu olevan takatassujen käyttö. Ei olla vielä opittu antamaan takatassua. Tässä on myös ongelmana se, että koiran runko on niiiiiiin pitkä. Etupää on väkisinkin pois mun "hallinnasta", kun touhuan takapäässä. Silloin koira on ahkerasti nokan edessä olevan namin kimpussa ja unohtaa keskittyä pyydettyyn. Luvataan nyt yhdessä hoitaa se temppu kuntoon ja pistää video jakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti