keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Olipa kerran Hannu, Terttu ja noi.. Heppa

Olipa kerran Hannu, jolla oli rakas Terttu-täti. Terttu oli tunnettu puunhakkaaja. Elettiin aikoja, jolloin maassa oli vähän ruokaa tarjolla. Ei ollut hampurilaisravintoloita lähimaillakaan, koska paikallinen burger-ketju perustettaisiin vasta kuuden vuoden päästä tarinan alkuhetkestä. Pizzaan oli aikaa vielä enemmän, noin 15 vuotta. Sanomattakin on selvää, että Hannu riutui nälissään. Pojan kuopalla oleva napa teki Tertun hyvin surulliseksi.

Tilanne vaati isoja tekoja ja näin Terttu päätti lähteä kaukomaille tuuheampien metsien perään. Enemmän puuta, enemmän palkkaa, parempaa ruokaa ja isompi vatsa veljenpojalle. Terttu matkasi Saharaan, jossa vielä tänäkin päivänä muistellaan kauhulla sitä pyörremyrskyä, joka autioitti koko tienoon. Sillä aikaa Hannu kaipaili kovasti rakasta tätiään. Hänellä oli kaiken lisäksi ilkeä äitipuoli, joka yritti monesti jättää Hannun keskelle Pääskyvuoren metsää. Suruissaan Hannu kirjoitti kirjeen tädilleen ja lähetti sen Afrikkaan kamelipostilla.

Kun kirje lopulta saavutti Tertun, nousi hänelle raivo. Puuta kaatui päivässä enemmän kuin koko viikossa. Sitten iski suru. Terttu päätti lohdutukseksi askarrella Hannulle jotain pientä kivaa. Terttu rakensi illan. Terttu jatkoi seuraavan aamunkin. Uuden illan koittaessa oli pöydällä valmiina Heppa. Sininen, täplikäs ja kaunis puinen heppa. Hän lastasi Heppa-hepan kamelin selkään ja käski karavaanin matkata kauas pohjoiseen. Oi sitä ilon hetkeä, kun Hannu näki kamelin keskellä Pääskyvuorea. Hän juoksi karavaania vastaan ja sai tädin tervehdyksen. Surrun kyyneleet pyyhkiytyivät pois sillä sekunnilla. Oi kuinka rakas hänen tätinsä olikaan <3 Hannu sai takaisin ruokahalunsa ja jaksoi sinnitellä seuraavat vuodet odottaen hampurilaisia, pizzaa ja kebabia. Terttu jäi Saharaan beduiinipäällikön vaimoksi.

54 vuotta myöhemmin Hannu päätti antaa Hepan jatkaa matkaa. Heppa vietiin Pääskyvuoren metsässä olevaan roskalavaan odottamaan nuorta, kaunista, komeaa ja aivan ihanaa miestä. Heppa odotti päivän. Odotti toisen. Viimein saapui Siika kantaen roskalavaan lastulevyhyllykköä. Katseet kohtasivat ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Siika syöksyi lavalle ja pelasti Hepan. Syntyi samantien suunnitelma: annan Hepalle rakkautta ja pidän hyvänä. Maalaan uusiksi ja kunnostan harjan. Kiinnitän kauniin narun ja annan Hepan syntymäpäivälahjaksi kaksvuotiaalle kummitytölle. Hepan matka saa jatkua. Ja Hannu saa kebabia syödäkseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti