Taikina:
1 3/4 dl kookosjauhoa
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
noin 3 dl kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
lipstikkaa, basilikaa, oreganoa, suolaa, mustapippuria
1 tomaatti pilkottuna
raastettua emmentaalia
Taikinan tekeminen on simppeliä. Sähkövatkaimeen tai yleiskoneeseen pyörimään jauhot ja rikotaan munat lennosta kyytiin. Kun taikina alkaa olla murumaista lurutellaan joukkoon kiehuva vesi. Annetaan pyöriä, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja jaetaan 4 osaan. Kaulitaan seuraavasti: alle leivinpaperi, sitten taikinaklöntti ja päälle toinen leivinpaperi. Pyydetään naapurin Justiina heiluttaan kaulinta. Tavoitteena on nätti ympyrä, joka täytetään aiemmin paistetulla lihalla ja muilla halutuilla täytteillä. Taitetaan leivinpaperia avuksi käyttäen lörtsy kiinni eli puoliympyrän malliseksi. Vedetään reunat kiinni toisiinsa haarukalla tai taikinapyörällä, jottei täytteet mene pisin peltiä uunissa. Toista neljästi ja sitten uuniin. 175 astetta ja noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskea, kuin Siian nahka kesällä. Tässä pari kuvatusta mun työvaiheista.
Mut yllätti valmiin piirakan herkullinen makuyhdistelmä. Ulkonäkö nyt oli mitä oli, mutta silmät kiinni ja sijoitetaan viiksien alle, niin kehtaa suositella muillekkin. Mukaan mausteita ja salaattia tai syödään raakana niikseen. Toimii kylmänä ja kuumana. Sisällä, pihalla, talossa, puutarhassa,..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti