keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Cocoa Beach (Floridalainen broileri osa 2)


 
Suurkaupungin humun ahdistaessa kannattaa hypätä autoon, katto taakse, tukka eteen ja kohti auringonlaskua. Meidän reitti vei eteläisestä Miamista nopeinta mahdollista reittiä Fort Lauderdaleen, josta siirryttiin A1A-tielle nauttimaan maisemista. Maisemareitti oli 200 mailia pelkkää rantatietä kohti Cocoa Beachia. Ensimmäinen tunti kului katsellessa; ensin vasemmalle, jossa miljoonan taalan talo. Sitten oikealle, jossa viiden miljoonan mökki. Vasemmalla seuraavaksi 10 miljoonan talo ja huvipursi. Mykistävää luksusta! Eikä miellä ollut enää edes kiire, sillä nopeusrajoitus oli 35-45 ja soittimesta pursui kotimaista musiikkia. Antti Tuisku ja Robin sopi hyvin aurikoiseen ajeluun.

Alunperin meillä oli tarkoitus viihtyä rannalla Cocoa Beachilla, mutta säämies näki tilanteen toisin. Talvimyrsky iski kahden päivän sadekelit ja me kulutettiin aikaa shoppaillessa, leffassa ja muussa ihmettelyssä. Reissun ehkä huikein kauppa löytyi täältä! Ron Jonin surffauskauppa on auki vuorokauden ympäri, eihän sitä koskaan tiedä milloin tarvitsee lautavahaa. Jo tässä vaiheessa päätin, että ei enää lippiksiä ja ei enää printtipaitoja. MM!

Tukikohdan lähellä oli myös mua etukäteen eniten kutkuttanut matkakohde. Pienenä mä halusin olla arkeologi tai sitten edes säälistä astronautti. Kennedy Space Centerissä on pienen pojan mielelle vaikka mitä ihmeteltävää. Jo sisäänkäynnillä odottaa vaikuttava rakettipuisto, jossa on näytillä kantoraketteja eri ajoilta. Vielä pienemmän pojan mielelle tarjotaan myös vihaisten lintujen rakettimaailma. Löydä kuvista alla sika linnassaan! Tämän jälkeen kannattaakin suunnata kiertoajelulle, sillä se on puiston suosituin ja eniten aikaavievä kohde. Bussi kierrättää läpi laukaisualustojen ja rakettihallien kohti Apollo 8:n laukaisusta kertovaa näyttelyä. Muista koskettaa kuukiveä. Sitten, kun olet valmis Apollo-projektien kanssa, kannattaa käydä vielä Atlantissukkuloista kertovasssa näyttelyssä. Siellä pääsee simulaattoriin kokemaan oikean sukkulan laukaisun. COOL! Utelias mieli kiittää kovasti vieläkin tästä kokemuksesta.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mun pienen pojan mieltä kiinnosti kovasti myös erilaiset laiturit. Alla Cocoa Beachin laiturielämää. Keräilin simpukoita tuolta alta ja koitin syöttää niitä pelikaanille. Tipunen ei ollut kovin otettu mun lähentelyistä ja miettii kuvastakin katsottuna turistin pöllytystä. Jääköön tipun ja turistin kohtaamisen loppu kertomatta, jännästi jatkuu ensi numerossa!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti