torstai 5. helmikuuta 2015

Vatkattu kiinalainen muna

Kiinan vierailu ei aivan iskenyt mun tajuntaan samalla tavalla kuin Miamin rannat. Liikaa pröystäilyä, liikaa saasteita ja liian omituisia ruokia. Kunniavieraarana ei voinut kieltäytyäkkään tarjoilusta, joten omnom kaikkea tuli maisteltua. Niistä lisää jossain tulevassa ja jo aiemmissakin postauksissa. Sain reissulla hyvääkin ruokaa. Parhaat olivat oikeastaan aika yksinkertaisia. Tässä resepti kiinalaiseen aamiaismunaan.

Kiinalainen aamiaismuna:
3 munaa rikottuna kulhoon
1 kuppi kädenlämpöistä vettä (noin 2 dl)
Suolaa
Loraus öljyä

Vatkaa munien ja veden sekoitusta voimakkaasti, kunnes rakenne on aivan kuohkeaa. Mausta öljyllä ja suolalla, jonka jälkeen kaada posliiniseen tarjoiluastiaan. Kypsytä vesihauteessa tai höyryttämällä 10 minuuttia. Syö mangostaanin kanssa.

Kiinassa parasta oli ihmiset. Näissä kuvissa esiintyy mun parhaat uudet kamut Kiinasta: Xiao Mei ja Xiao Chen, Chang, Zang,.. kirjoitetaan miten kirjoitetaan. Jatkossa Chen, jottei tarvi arvailla. Kertakaikkiaan sydämellisiä tyyppejä. Yhteinen kieli on suunnilleen ala-asteen tasoinen englanti ja silti viihdyin heidän kanssaan joka hetkenä. Jossain kohtaa tuli jutuksi aamupalat ja varsinkin aamiaismunat, jolloin heidän piti saada kokata mulle oma versionsa samettisesta munakkaasta.

Niinkun muuallakin maailmassa naisen tahto oli täällä kova. Hetken mies saa touhuta syömäpuikkojen kanssa, kunnes naisen päre palaa. Ei näin ja kamat viedään käsistä. Kaikki mieslukijat varmasti tunnistaa tilanteen. Sitten alkaa muna vispaantumaan ja rakenne on hetkessä kuohkea. Tässä kohden Chen tuli mun viereen ihmettelemään vikkeliä käsiä ja mitä tekee meidän Siika? Päättää kiitokseksi kokkailutuokiosta opettaa kamuille suomea. Lopulta mullakin oli hymy korvissa, kun Chen menee kertomaan mukana olleelle suomalaiselle työkaverille: "Mei is very good MUNANVATKAAJA". Kokeile ihmeessä kiinalaista versiota aamiaismunasta. Veden lämpimyyden  merkitys ei oikein avautunut tällä kommunikaation tasolla, mutta kai se vaikuttaa kuohkeuteen jotenkin. Loppuun vielä yksi kuva, jota ei pitäisi julkaista. Sanoin Chenille, että try to look ugly. Sitten räps ja siinä lopputulos; mun naama todella ugly ja kamun ihan normaalina. Ei näin bojat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti