torstai 6. helmikuuta 2014

Pellet rakastuivat Lidoon

Käväisin kuukausi sitten työpellejen kanssa Riikassa viettämässä eräänlaisia polttareita, tuplana. Yksi duunipelle ehti jo naimisiin syksyllä ja toinen on ehkä menossa tulevana syksynä. Päätettiin käyttää polttareita verukkeena ja lähteä pidennetylle viikonlopulle johonki halpalentomaahan. Loppusuoralla valinnassa oli Gdansk ja Riika, joista nyt jälkimmäiseen päädyttiin, koska osa pelleistä oli jo ollut Puolassa.

Tammikuun alku ei ollut sään puolesta paras aika reissata, koska taivaalta vihmoi vettä ja kylmä tuuli oli erittäin purevaa. Nooh, sisäistä villasukkaa kuppilasta ja reissussa ei aivan pystyyn jäätyä.


Hotellimme oli Radi un draugi aivan vanhan kaupungin keskellä. Sijainti oli loistava, huoneet viihtyisiä ja aamupalakin syötävää mättöä. Hintakin oli 15 € yöltä per pellenenä, joten siinä hintalaatusuhde oli kohdillaan. Heti ekana päivänä kierrettiin paikalliset suuremmat nähtävyydet vapaidenpatsas ja Stalinin hammas.




Vähän jäi fiilis, että keksimällä ollaan keksitty jotain nähtävää turisteille. Ruotsalainen porttikin oli reikä vallissa ja kävelimme siitä ensin alkuun ohikin. Vanhakaupunki oli kuitenkin upea ja varmasti jokaisen vieraan mieleen. Entisissä Zeppelinhalleissa sijaitseva kauppahalli oli mielenkiintoinen kokemus. Kalaosastolla tuoksu oli aivan hirveä, yöööökhyi. Muualla olot olivatkin siedettävät ja oli hauska seurailla mummojen hyörimistä eri tiskeillä ja siinä ulkopuolella olevalla torilla.



Matkaa varatessa ei osattu varautua tekemisen miettimiseen, sillä paikanpäällä tuli kauhea himo mennä katsomaan KHL-lätkämatsia. Viikonloppuun osuikin yksi Dynamon kotipeli, mutta juuri lähtöiltana, joten se ei aikataulullisesti ollut mitenkään mahdollista nähdä. Harmi :( Lippujen hinnat oli noin puolet kotimaisten lätkämatsien hinnoista. Kävimme paikallisessa Finnkinossa katsomassa uusimman nälkäpelin ja siinäkin oli jännä hinnoitteluperiaate. Alkuun liput olivat 4 € maissa ja hinta lähti kasvamaan, kun lippuja meni kaupaksi. Omamme ostimme neljä tuntia ennen esitystä vähän reilulla kuudella eurolla.







 






Jälkikäteen mietittynä koko reissun paras hetki oli, kun hypättiin paikallisbussiin ja matkattiin Lidoon. Bussi kierteli ohi lähes asumiskelvottomien talojen ja viimein päädyimme paratiisiin. Ainakin köyhille latvialaisille Lido lienee ainut kunnon hupi. Ison hirsitalon pihalla oli luistelualue ja tivoli. Sisällä oli tarjolla noin 500 eri ruokalajiketta, joita valittiin omaan makuun sopivat ainekset lautaselle ja kassatäti löi jokaisesta eri hinnan koneeseen. Kätevää, halpaa ja hyvää! Jos nyt Latviaan vielä joskus eksyn, niin takulla poikkean Lidon kautta <3










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti