perjantai 9. tammikuuta 2015

Valkosipuliparmesaaniperunamuusirakkaus

Palataan juurille bloggauksessa eli mun masuun ja ruokarajoitteisiin. Rehellisesti sanottuna Amerikan menuut ei juuri sopineet yhteen mun suolen kanssa. Kolme viikkoa pientä kipua tai vähintäänkin sekoilevaa vatsaa lisättynä joulun pakollisilla sukumässäyksillä ajaa mut miettimään taas palaamista niihin noin 20 sallittuun ruoka-aineeseen. Tartuin siitä huolimatta lähikaupan tarjoukseen possun lehtipihveistä. Oi nam pihvi päivässä pitää mielen virkeänä!
 

Päätin yhdistellä yhden reissun parhaimmista ruuista pihvin viereen ja tällä kertaa jättää turhat kasvikset pois, koska ne rasittavat suolta yhtälailla. Key Westissä tilasin lankunmittaiset ribsit ja mashed potatoes with garlig. Pöytään tuli mielettömän kokoinen kylkisiivu ja pottumuusia, josta söin ensin muusin. Mieletöntä herkkua! Tässä ohje mun herkkuun: lehtipihvit valkosipuliperunamuusilla ja  konjakkipippurikastikeella.

Valkosipuliperunamuusi
10 jauhoista perunaa
3 valkosipulikynttä
1 dl Crème fraîchea
Voita
Parmesaania
Maitoa
Suolaa 

Keitä kuoritut potut ja valkosipulikynnet kypsisksi. Muussaa, kuten normaali perunamuusikin. Lisää voita maun mukaan ja ranskankerma. Raasta mukaan runsaasti parmesaania. Maistele suolat kuntoon ja viimeistele rakenne pienellä maitotilkalla, ettei muusi ole aivan tönkköä. Käytä toki luomua kaikissa, jotta maku on parhaimmillaan. Mun suoli kestää juuri tuon verran valkosipulia ilman mitään kummempaa oiretta.

Lehtipihvit
4-8 pihviä
Oliiviöljyä, voita
Suolaa, pippuria

Ota pihvit tuntia ennen lämpemään. Taputtele rakennetta ohuemmaksi kahden voipaperin välissä. Paista kuumalla pannulla, jossa on öljyä ja voita, noin 20-30 sekuntia per puoli. Mulla oli 8 pihviä, joten paistamisen jälkeen laitoin myllyistä suolat sekä pippurit pintaan ja lämpimään uuniin odottamaan toisia.
 

Konjakkipippurikastike
0.5 - 1 dl talouskonjakkia
2-4 dl luomukuohukermaa (pihvien määrän mukaan)
Suolaa, pippuria


Pihvien paiston jälkeen lorauta konjakki pannulle ja irroittele sen pinnasta kaikki maut mukaan. Parin minuutin sisällä kaikki alkoholi on palanut pois, joten kermat mukaan ja mausteet. Anna kiehua pari minuuttia ja sitten kasaamaan annosta lautaselle. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti