maanantai 12. tammikuuta 2015

Viikonlopun loput

Viimeinen viikonloppu ennen tulevaa reissua tuli käytettyä irtiottoon perheen kera. Perjantai-illalla kävin näyttäytymässä vanhemmilla, kun kuulemma mun hengissäolon merkkejä havaitaan aivan liian harvoin. Höpsistä! Hyvin käy ja kukkuu, mitä nyt vaan aina menossa joka suuntaan. Lauantaina kävin pelaamassa seuran kakkosjoukkueen kanssa hallisarjasählyä ja se oli äärimmäisen kamalaa. Itse on niin kilpahenkinen, että löysin rantein oikeassa pelissä pelaaminen ei sovi yhtään luonnolle. Helposti tulee yritettyä kaikenlaista ylimielistä tai typerää temppua. YÖK. No peli meni miten meni, saldona häviö viimeisellä sekunnilla 8-7. Pelin jälkeen Hiivatin nokka kohden mökkiä ja aiemmista postauksista tuttuihin kettumaiseemiin,
Pakkaslunta ja pakkasen sumentamaa kameranlinssiä <3 Koiran halkorakkaus roihahti uuteen liekkiin, kun ensin isi paiski klapihommia ja sitten koira päästettiin irti klapivajaan. Sitä pureskellun puun määrää! Illalla mentiin kettumetsän läpi kodalle grillaamaan makkaraa ja juomaan minttukaakaota. Jotenkin synkin mielin sai taivaltaa metsässä, vaikka olikin kauniin valkoinen maa. Kettuja, kettuja joka puolella!
 
 

Ei mennyt sunnuntaikaan aivan levon puolelle, kun työlistassa luki sytykeruusujen askartelu. Joo, just ne partiossa askarrellut munakupit, joilla puukasa syttyy kivasti palamaan. Nättejäkin ovat vielä! Jos olet kunnon kansalainen, kuten minäkin, ja olet välttynyt partion ikeeltä, niin tässä vielä ohje kuvien kera. Ota munakupista se kuppiosa ja tee siitä ruusun ulkoreunat. Revi kansi suikaleiksi ja pyöritä tiukalle rullalle. Aseta rulla kuoppiin ja tilkitse kannen ylijäämäpaloilla niin, että sisukalut pysyvät paikallaan. Sitten tehdään kupista palava. Ota talon huonoin kattila ja pohjalle vettä 5 cm. Kun vesi kiehuu, niin joukkoon kaikki vanhat kynttilät. Kastellaan ruusukkeet sulassa steariinissa pari kertaa ja avot, siinä sulla on upea sytyke!
 
Siinä oli partion kirjekurssin osa 1. Jos jaksoit lukea loppuun asti, niin tässä juuri sinulle palkinnoksi teeveestä tuttu jäniskevennys! En ole aiemmin törmännyt itäneeseen tomattiin. Jotenki inhottava tämäkin juttu; leikkaat halki herkkua ja kappas, täällä kasvaa pieniä tomaattipuita. Puistattavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti