maanantai 22. syyskuuta 2014

Kurkiauroja, kurkipotkuja

En ole juurikaan innostunut lintubongauksesta, mutta kurkiauroista tulee mun mieleen majesteetillista tuntua. Iso lintu kerää jengin ympärilleen ja liihottaa laulaen kohti etelää. Jokainen auran jäsen on tarpeen rikkomaan vuorollaan ilmanvastusta, jotta aura jaksaa lentää Espanjaan asti. Laulu taas merkitsee lähtöalueille lupausta paluusta kevään tullen. Ihastelin viikonloppuna useammankin auran lentoonlähtöä. Isot siivet haukkaavat ilmaa allensa. Majesteetillista.




















Vietin tämän viikonlopun reissatessa maakunnissa. Ensin lauantaina Paimiossa tutkailemassa kummimukulan olotilaa. Oli tyttö kuulemma laulanut koko aamun, että Siika tulee kohta. Ja jälkikäteen selitellyt miten VANHA setä kävi kylässä. Sikamaista käytöstä nykynuorisolla :( Nipsu oli ensimmäistä kertaa mukana kyläreissulla, koska tyttönen asuu maatilalla kissojen ja kanojen joukossa. Ihan liian paljon liian kiinnostavia otuksia pienen koiran mielelle. Tämä vierailu meni oikeastaan aivan loistavasti. Mukulat viihtyivät keppihullun koiran kanssa ja mä sain lasten leipomaa pullaa syödäkseni. Kuvissa uuden maatilan katolta kerätty rotan luuranko, vanhan maatilan päärynäpuun ensimmäinen tuotos ja kummimukula antamassa vanhalle sedälle kukkia.






Paimiosta suunnattiin ihan Satakuntaan asti mökkeilemään ja nauttimaan syksyn tunnelmista. Kurkia, mausteiden keräämistä pellolta ja halkoja. Halkorakkaus alkaa iskeä jo isäntäänkin. Keli oli kovin kesäinen ajankohtaan nähden. Siihen mun lupaamaan ensilumeenkin on enää vajaa kuukausi. Siispä nautitaan nyt näistäkin lämmöistä. Ja hyvästä seurasta ja loistavasta ruuasta.




















Naapurin maajussi oli laittanut heinäkuussa hamppua kasvamaan ja nyt pöheiköt olivat järjettömän kokoisia. Kävin leikkimässä viidakon ykää ja heilutin puskia. MM!





















Koska tämäkin tuntuu olevan kuvapainotteinen postaus, niin loppuun pari selfietä ja loisto-otos Sandy-mammasta. Mammalla on ikää reilu 14 vuotta, joten on oikein, että vanha mies ja mamma päätyvät  pusuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti