maanantai 1. syyskuuta 2014

Olen käynyt joessa kylpemässä

Sitä tietää olevansa rentoutunut, kun kävelylenkillä mieli seikkailee epämääräisissä asioissa ja ei edes huomaa maiseman vaihtumista. Kävin eilen joessa kylpemässä ja samalla näyttämässä Nipsulle eri maiden laivastoaluksia.Sukellusvene oli äärimmäisen jännä näky. Ei meitä kumpaakaan saisi kyllä tuollaisen pienen kipon sisään meren pohjaan. Pitää kuonon päästä edes välillä nuuhkimaan tuoretta ilmaa ja jalkaakin päästä nostamaan johonkin elävään materiaaliin.




















Jossain kohtaa mun mieli harhaili biiseissä, jota Spotify pukkasi korviin. Jännästi aloin pohtimaan eri sanoja, joita kuulin. Hassua, miten paljon suomen kielessä on vaikutteita muista kielistä. Jännästi ruotsalaista alkuperää siinä, kun Atomirotta riimittelee "vaikka viettäny leedii" ja kun Heikki Kuula laulaa "ku aina jotain feeluu käy siin". Sitäkin jännämpi sana on kantakuppila. Siika kävelee jokirannassa miettien sanan alkuperää. Onko se niinkuin sienessä, että kannasta on kiinni maassa ja siitä vakiobaarin merkitys. Vaiko onko joskus esi-isien aikaan ollut jossain kuppilassa alennuskuponkeja ja niiden loputtua jäänyt käteen vain kanta. Toisin sanoen aivan pöljää pohdintaa. Ihanan rentoutunutta.



Jännästi tässä seuraavassa kuvasta tulee mieleen suojelusenkelit. Siellä isot seuraavat pieniä taustalla ja pienet tukevat isoja.



















Käväistiin Nippen kanssa myös Kakolanmäellä fiilistelemässä hylättyä jylhää rakennusta. Jotenkin kylmiä väreitä tulee, kun katsoo paksuja kiviseiniä. Hyrr! Siispä en jaa kylmänvärekuvia vaan kaikkea iloisempaa matkan varrelta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti