perjantai 25. heinäkuuta 2014

Salibelfie

Tämä viikko on selkeesti sellainen, jossa Siika seuraa muoti-ilmiöitä hyvinkin tarkkaan. Suppaus, iltapalasmoothiet  ja nyt viimeisimpänä tämä kirjoittelu mun tän viikon treenaamisesta. Ei tarvi pelätä, tämä postaus ei sisällä salibelfieitä. En ole kovinkaan fitti enkä edes elämäni kunnossa. Huippukuntoon on vielä matkaa, mutta treenaus sitä varten on hyvällä mallilla.

Mulla on ollut salibandyharjoituksista kolmen viikon omatoimiaika, jonka aikana kävin spinningissä ja lenkillä joko pyöräillen tai juosten kerran viikossa sekä salilla 3-4 kertaa. Varsinainen loma siis! Nyt maanantaina palattiin arkeen joukkueen kanssa. Eikä mitenkään
kevyellä tavalla. Fysiikkavalmentaja testasi heti sen, että ketä on omatoimisella lomaillut ja ketä noudattanut treeniohjeita. Okei, en mäkään treenannut kolmea aerobista per viikko. Silti ylitin odotukset ja mut luokiteltiin ahkeriin kansalaisiin.

Tässä tämän viikon reenit:
Ma 90 min salibandy kovalla intensiteetillä
Ti lenkki, koordinaatioharjoitukset + intervallit
Ke suppaus
To lenkki, koordinaatioharjoitukset + intervallit
Pe vatsapainotteinen keskivartalopatteri
La selkäpainotteinen keskivartalopatteri
Su lepo

Maanantain reeneissä olo oli kuin varsalla kevätlaitumella. Maila, pelikengät, pallo, mitä näitä nyt on? Kaikki kuitenkin uutta ja ihanaa tauon jälkeen. Tiistain ulkoreeneistä mulla on Sport Tracker -tuloksia. Olen tyytynyt käyttämään Trackeria ja siinä ominaisuutta, jossa mittaus pysähtyy kun vauhti putoaa alle 2 km/h. Ajatus uudesta hienosta sykemittarista kutkuttaa mieltä, mutta samalla pistelee kukkarossa. Tiistaina alkuun juostiin noin kolmen kilometrin alkulämpö. Sitten koordinaatiossa tikattiin askeltikkailla erilaisia harjotteita. Varsinainen treeni oli 5 x 4 minuutin intervallijuoksu 85-90% teholla. Viimeinen minuutti mentiin 100% teholla. Vetojen välissä oli 3 minuutin hölkkäpalautus. Äärimmäisen kova harjoitus siis ja kelitkin kohdallaan +27 asteella.


Keskiviikon suppaus tulikin viimeksi esiteltyä. Ei se nyt aivan palauttava ollut, mutta tarpeeksi lähellä. Torstaina kävin ennen reenejä salilla tekemässä rinta, hauis, ojentaja, olkapäät -reenit. Sitten taas aurinkoon ja sama alkulämpölenkki kuin tiistaina. En muistanut pistää Trackkeria lenkille päälle, joten se puuttuu näistä tuloksist. Lenkin jälkeen taas koordinaatiot ja illan pääharjoitteena oli lyhyempi intervalli: 3 min - 2 min - 1 min - 3 min - 2 min -1 min - 1 min juosten 100 % teholla ja välissä vastaavan pituinen kävelypalautus.

Noiden kahden intervallin jälkeen fiilikset on kuin voittajalla. Odotin paljon huonompaa suoritusta, kun oon aina ollut joukkueen harjoituksissa sitä jälkijoukkoa. Nyt menin mukavasti puolivälissä. Ei totaalista hyytymistä, ei oksua. Kamalan kuuma ilma tällaisiin harjoituksiin ja silti nestetankkaus onnistui. Tänään ja huomenna tarkoituksena on tehdä kaksi kuntopiiriä. Kummassakin on 4 patteria, joissa jokaisessa neljä liikettä. Esimerkiksi vatsapainotteisen kuntopiirin yksi patteri:

Kylkilankku 60 sek (kierrä käsi vartalon alle)
Kylkilankku toinen puoli
Vatsarutistus kiertäen 20 kpl
Burpeet 60 sek

Patterit tehdään niin lähellä peräkkäin, kun vaan jaksaa ja kierrosten välissä pidetään 3 minuutin tauko. Viimeisen liikkeen ideana on nostaa sykettä ja samalla tuoda lisätehoa harjoitukseen. Keskivartalon hallinta on ollut mulle aina suurin heikkous ja nyt on hyvä aika kiinnittää siihen kunnolla huomiota. Kuntopiireissä on kummassakin sekä vatsa- että selkäliikkeitä, mutta ne selkeästi painottuvat jompaan kumpaan lihasryhmään. Elokuu mennään tähän tyyliin ja toivottavasti loppukuusta kuntopiireissäkin saan tehtyä kolme kierrosta pattereita.

Perinteiseen tyyliin pitää kysyä, että mitä Nipsu treenin aikana tuohusi?












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti