tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tukholman tuliaiset

Ajattelin korvata alkukesän hiljaista tarinointia nyt pidemmällä postauksella Tukholman reissusta. Käväisin kämppiksen kanssa viikonloppuna Päivä Tukholmassa -risteilyllä virkistäytymässä. No virkistäytyminen on kyllä näiltä reissuilta kaukana, sillä aina ennenkin nämä ovat olleet fyysisesti raskaita päiviä. Matkaan lähdettiin eri motivaatioilla; kämppis hakemaan jotain tietyn merkkistä nuuskaa(YÖK) sekä uutta lippistä ja minä shoppailemaan lökäreitä, lompakkoa ja jotain jännää asustetta viikonlopun häihin. Aiemmin oisin sanonut, että menen hakemaan kotiin Maddea ja pidän omat kuninkaalliset häät. Nykyään sekin on turhaa haihattelua.



















Meidän suunnitelma oli selvä: ekana terminaalista metrolla keskustaan syömään aamupala. Sitten junalla Barkarbyn outlettiin. Sieltä takaisin keskustaan nuuskaostoksille ja sen jälkeen Beyond Retro -kauppaan. Loppuaika pyhitettäisiin yleiselle kauppojen kiertelylle ja syömingeille. Miten reissu sitten meni? Ehkä joku kolmas askel ulkona metrosta ja sain bulsun heittämästä pullosta päähän. Onneksi oli muovipullo ja mua ei juuri jaksanut kiinnostaa, joten annoin ukkelin jäädä sinne purkamaan oloaan muihinkin. Sitten sitä ruokaa. Mäkkiin, hotelliin vai minne? Mäkki oli kiinni, joten hypeltiin tien yli Radisson Blu Royal Viking -hotelliin. Ja valinta oli aivan huikea. Aamiainen oli hieman tyyris eli 175 kruunua, mutta täysin rahan väärti. Rapeinta hotellipekonia ikinä ja mansikka-yrtti -vettä. Siemenleipää, jossa oli makeita hedelmiä. Bloody Mary vielä kyytipojaksi.
Tämän jälkeen vetäydyttiinkin aulaan nokostelemaan ja odottamaan junan lähtöä.























Tunnin torkut ja sitten mukava herätys. Hotellin todella suurikokoinen portsari tuli huutelemaan, että ei saa sohvilla maata. Hups. Hotelli oli aivan Centralstationin vieressä, joten pieni häpeänpuna poskilla lähdettiin ostamaan junalippua. Barkarbyhyn mennään Pendeltåg-junalla kohti Bålstaa. Vaikea sana toi pendel, oiskohan se suomeksi joku paikallisjuna tms. No kuitenkin lippu automaatista maksoi 70 kruunua suuntaansa ja ostetiin samantien paluuliput, jotta on joku takaraja ja ehditään tekemään kaikki suunniteltu. Junasta hypättiin pois Barkarbyn asemalla noin vartin päästä lähdöstä.





















Asemalta jatketaan vielä 5 minuuttia bussilla 567. Pois jäädään Herrestavägenillä. Ainiin ja bussiliput pitää ostaa etukäteen juna-asemalta. Bussikuskit levittelee vaan käsiään, kun heiltä koittaa lippua hankkia. Tadaa perillä!






































Outlet oli aika mukava paikka, vaikkakin hieman hintava. Osassa liikkeistä oli myynnissä pelkkää uutta tavaraa ja lopuissa enemmän sekalaista tuotetta. Löysin lökärit, paidan ja jotain pientä muuta. Odotin löytäväni ehkä enemmänkin täältä, joten sen puolin Outlet oli pienoinen pettymys. Seuraavaksi palattiin keskustaan ja suunnattiin Svenskt Snus -putiikkiin Kungsgatanille. Se osoittautuikin olevan jonkin sortin nuuskamuseo ja kahvilakin kaupan päälle. Kämppis löysi kauan etsimänsä nuuskamerkin ja oli hymy messingillä loppupäivän.



















Seuraavaksi käppäiltiin takaisinpäin kohti viimeistä kohdettamme Beoynd Retroa, joka netin mukaan myy Amerikasta tuotua vintagetavaraa. Kauppa oli huikea, aivan mahtava. Koot oli meille liian pieniä, mutta tavaroita olisi voinut penkoa tuntitolkulla. Suurin osa paidoista oli M-kokoa ja hinnat toki ihan ok. Ei ehkä ihan mun tyylisiä vaatteita, mutta silti aivan mahtava uusi tuttavuus tämä kauppa! Oisin ostanut tuollaisen susipaidan heti, jos vaan ois ollut sopivaa tarjolla.























Loppupäviä meninkin koomaillessa kohti T-Centralenia ja viimeiset ostokset tehtiin ruokakaupan puolella. Mmmm katkaraputuorejuustoa ja Celsius-juomaa. Siitä metrolla terminaaliin ja kotia kohti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti