keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Seinälankun kärpänen tuijottaa Nipsua

Nipsusta paljastuu aina välillä yllättäviä juttuja. Jopa esikuvansa Muumilaakson Nipsu yllätti jengin apumiehen hommissa korjaamalla Muumitalon kuistin katon ja auttamalla Muumimammaa leipomisessa  Oli käynyt kirvesmiehen kirjekurssin muilta salaa. Nippelin intohimo puuhommissa kohdistuu enemmänkin tuonne halkopuolelle, joten yllätyksiä pitää järjestää muuten. Viimeksi mökillä ollessa kamu haukkaili ilmaa. Tai niin mä luulin, kunnes menin lähemmäs. Ei ilmaa, vaan hyttysiä. Nam nam maukkaita välipaloja!



















Huomaa muuten yllä JOULUVERHOT. Porot hölkkäilee keittiössä jo lokakuussa! Niin asiaan: seinälankun kärpäselle Nipsun kiinnostus kaikkia lentäviä ötöksiä kohtaan on huono uutinen. Kuka nyt tuohon kitaan haluaa? Ei kärpänen ainakaan ja jäi tallille köllimään. Niinpä päätin satsata elektroniseen isoveljeen ja ostin alelaarista Tractive MOTION -aktiviteettimittarin valvomaan, että mitä kotona päivän aikana touhutaan.



















Kevyt ja pieni killutin roikkuu kaulassa ja rekisteröi liikehdinnän. Lämpötilan ja valon myös. Kätevästi lähettelee tiedot Bluetoothilla Ipadille. Siellä käyttöliittymä selventelee datan insinöörille sopivaan muotoon. Alla kuvakaappauksia aiheesta.


Todella jännittävää miettiä, että mitä on mun työpäivän aikana tehty! Keskimmäisessä kuvassa vasemmanpuoliset siniset palkit ovat eilisen aamulenkin tiedot. Puoli tuntia köpöttelyä pilkkopimeässä ja kylmässä. Perään aamupalan syönti aktiviteettipallosta. Ysin aikoihin on pieni punainen palkki. Selkeästi siivooja kolistellut käytävässä ja sitä on pitänyt komentaa olemaan ihmisiksi. Pari tuntia kuorsausta. Olisko sitten käynyt murtovaras testailemassa, että onko ketään kotona. Sihen pimpotukseen vastaukseksi reippaat haukunnat, jotta voro menee matkoihinsa. Sitten perään on postipate jakanut kasan laskuja ja taas on pitänyt korvia höristellä. Kolmen aikoihin rappiksessa alkaa töistäpaluuliikenne ja vahtikoira on tietenkin valppaana. Seuraavat isot palkit ovat päivän kohokohta: JEE ISI TULI KOTIIN. Samantein tunniksi juoksemaan metsään ja syömään keppejä. Jälkiruuaksi pienet palloleikit ja sitten isukki jo nostaakin koiran pöydälle kuvausta varten. Taustan harmaat käyrät ovat maanantain vastaavat tiedot eli kätevästi voi vertailla päivärytmejä.

Jännittävää? Kyllä, hetken! Tarpeellista? Tuskin. Rahantuhlausta? Puoli-ilmaiseksi ostin. Nörttiä? Todellakin. "Hyvä hyvä" huusivat nörtit ja hieroivat karvaisia käsiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti