perjantai 8. elokuuta 2014

Elvis elää pekonissa!

Hei hei ystävät! Kerron teille nyt sadun Elviksestä. Olipa kerran Siika, joka rakasti tehdä ruokaa. Aina välillä rakkaus yltyi niin isoksi, että Siika päätti julkistaa tuotokset Youtubeen. Eräänä iltana youtuberuokalistalla oli tarjolla Elviksen suurta herkkua: nautinnollinen yhdistelmä pekonia, maapähkinävoita ja banaania. MMM! Miten voi jokainen puraisu maistua kaikilta kolmelta samaan aikaan? Siika päätti yhdistää pekonirakkauden toiseen jo pitkään mieltä vaivanneeseen ongelmaan. Miten tehdä hyvä ja maukas gluteeniton burger? Millä korvata pullamössöleipä niin, että se on terveellistä ja sopii suolelle? Nuudelia ei jaksa, kun niitä tein juuri edelliseen hampurilaiseen. Sitten Elvis ilmestyi mieleen ja kuiskasi: bataatti! Ooh vähän googlettamista ja löytyi idea lopulliseen herkkuun.

Bataattiburger Elvispekonilla ja fetajogurttikastikkeella

Aloitetaan pekonista, jotta ehditään napostella muutama valmis ennen lopullista burgeria. Uuni 200 astetta ja pekonit sinne kypsymään. Itse taittelin alumiinifoliosta sahalaitaisen alustan uunipellin päälle, siihen pekonit nätisti riviin ja paistoin reilut 15 minuuttia. Kun pekonit ovat saavuttaneet haluamasit rapsakkuuden, valellaan ne tällä taivaallisella maapähkinäkorrutteella:

1 dl tomusokeria
1 rkl maapähkinävoita
2 rkl maitoa
muutamia tippoja vaniljauutetta

Kuorrutteen jälkeen päälle ripotellaan vielä murskatut kuivatut banaanit. En jaksanut itse kuivatella, vaan tyydyin tällä kertaa kaupasta ostettuihin. Mulla tosta määrästä kuorrutetta meni osa hukkaan, mutta ei se niin justiinsa ole. Annetaan taideteosten asettua ja siirrytään eteeenpäin reseptissä.



















Etukäteen on hankittu myös iso ja pyöreähkö bataatti, joka on pesty hyvin. Leikkasin siitä noin sentin viipaleita ja voitelin ne oliiviöljyllä ja pieni ripaus suolaa perään. Pekonit ulos uunista ja bataattisiivut perään samalla, kun lämpö nostetaan 225 asteeseen. Paistetaan reilu vartti, kunnes viipaleet ovat saaneet vähän väriä ja ovat mukavan pehmeät.



















Tässä välin on hieman luppoaikaa, joten istu alas, pistä silmät kiinni ja nauti yksi pekoni. MMMMM! Elvis oli sitten hieno mies! Jatketaan jogurttikastikkeeseen.

100 g fetaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
luraus oliiviöljyä
luraus sitruunanmehua
pippuria, reilusti timjamia ja maista, että tarvitaanko suolaa

Murskaa ensin feta ja lisää sitten jogurtti. Mausteet mukaan ja testaa, että onko ihanan suolaista ja raikasta kastiketta. Se jääkaappiin maustumaan ja odotellaan bataatteja.

Kasataan youtubeannos. Pohjalle makea bataatti, sitten rapeaa salaattia, reilusti suolaista kastiketta, 3 siivua pekonia ja päälle vielä toinen bataattikansi. Jääkaapista esiin tölkkicola, spotifystä soimaan Elviksen Can't help falling in love ja loppu sujuukin omalla painollaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti