tiistai 19. elokuuta 2014

Fenkolivapaa alue

Mieli ja ruumis kaipasi jotain muuta ravintoa ainaisten banaanilettusten sijaan ja jalat veivät kohti jääkaappia. Hmmm kaapin kelmeässa valossa hohti pekonia, aikaa sitten ostettuja varhaisperunoita, mansikkaa, fenkolia ja hiukan muutakin pientä ainesosaa. Kaikki enemmän tai vähemmän ylijäämiä aiemmilta päiviltä.

Siitä kasaan youtubehtava annos, jolla kyllä nälkä lähti. Ensin pesin potut ja kääräisin ympärille pekonisuikaleen. Pallurat levylle pekonin sauma alaspäin, päälle tippa öljyä, suolaa ja pippuria. Uuniin 200 astetta ja puolisen tuntia, koska nää potut olivat pieniä. Jääkaapissa oli myös pussinpohjallinen auramurua. Tomaatti nätisti siivuiksi, väliin auraa ja kasataan takaisin tomaatinnäköiseksi. Nam. Annos kaipasi vielä jotain salaatinkaltaista, jotta pekonin tuhtius häiventyy. Siispä toimeen.

Pohjalle pinaattia ja siivutettua fenkolia. Mukavasti pliisua ja mausteisuutta samassa. Päälle kurkkua leikattuna serpentiiniksi. Näyttävää. Päälle mansikkaa lohkoina ja hunajamelonin paloja. Makeutta. Loput Auramurut pintaan. Suolaista herkkua. Viimeistellään balsamicosiirapilla. Ai että miten hyvää!
Nyt jälkikäteen tuli masu vähän kipeäksi ja syy lienee fenkolissa. Harmi :( Pystyn juuri nyt syömään melkein mitä vain hieman. Sipuleita ja parikaa lukuunottamatta siis. Fenkoli taitaa olla siinä rajoilla, että jos ei muuten rasita vatsaa, niin pienen määrän kanssa pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti